Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

ПАЦИЕНТИТЕ ЗА НАС | Коментарите са изключени

В секцията “ПАЦИЕНТИТЕ ЗА НАС” публикуваме мнения на пациенти или на близки на пациентите, които са се лекували в МБАЛ “СЕРДИКА”.
Изключително много ценим обратната връзка и коментарите (и положителни, и отрицателни) относно нашата и Ваша болница. Това е начинът да анализираме и подобряваме непрекъснато медицинските услуги и цялостното обслужване на Пациента!
Благодарим Ви от името на целия екип на МБАЛ “СЕРДИКА”!

“Искам да изкажа сърдечни благодарности на ортопедите доц. Пешев и д-р Тивчев, на целия екип от лекари, медицински сестри и помощен персонал в Ортопедия за професионализма, с който работят и всеотдайността към всеки един пациент. Благодаря Ви от сърце!!!!!“
Теодора Гешева, м. октомври, 2012г.

„На фона на многобройните негативни примери за лекарски грешки, внушаващи недоверие и вероятно, незаслужено обидно отношение към българските лекари и въобще към българското здравеопазване, искам да изразя моята сърдечна благодарност към Проф. Петър Червеняков и д-р Евтимия Средкова от болница „Сердика”, където се лекувах, заедно с още пет пациентки от Ямбол. Получихме неочаквано за нас внимание, топло и приятелско отношение, съпричастност и разбиране към болката, неизвестността и притесненията в хода на лечението, а и след това.“
Магдалена Георгиева, м. ноември, 2012г.

„Не съм виждала до момента такова отношение към пациенти в никоя друга болница. Голям респект и благодарност към екипа на д-р Красимир Койнов /онкологично отделение/ и м.с. Людмила Маринова. Тука човека се чувства Човек. БЛАГОДАРЯ!“
Марияна Смиляйкова, м. януари, 2013г.

“Тук говорим не само за много добър специалист, който е тя, а и за страхотен човек, съпричастен с пациентите си… Поздравления за д-р Каменова!”
Надежда Илиева, м. май, 2013г.

“Прекрасни хора и професионалисти. На 21.05.13г. трябваше да ме оперират и бях малко поуплашена, до този момент не бях постъпвала в болница, камо ли операция, но усмивките на тези хора, отношението, добрата дума ми отхвърлиха всякакви страхове /разтопиха се като бучка захар в капучино. Най-искрено уважение с благодарност за Вашето толкова човечно отношение, най-вече на: д-р Шопов и сестрата до него, проф.Червеняков, благодаря!”
Мария Савова, м. май, 2013г.

„Здравейте бих искала да изкажа най-сърдечни благодарности към целия екип по ортопедия и травматология на МБАЛ “СЕРДИКА“, гр.София. И лично на др.Тивчев и доц.Пешев. Сърдечно БЛАГОДАРЯ на медицинската сестра Мария от ортопедията за нейната човечност и топлота към мен. БЛАГОДАРЯ на отделението по анестезия, на целия персонал, на всички Ви. Пожелавам ви много здраве лични и професионални успехи!“
Айля Гюнеш, м. юни, 2013г.

“Д-р Каменова знае как да накара пациента да се отпусне на операционната маса и да започне да разказва вицове!”
Габриел Георгиев, м. юли, 2013г.

“Сърдечни благодарности на д-р Шопов, сестра Илиева и проф. Червеняков!”
Любена Павлова, м. септември, 2013г.

„За мен д-р Тивчев е моят бог-спасител! Благодарение на неговите златни ръце аз се чувствам отлично и вървя!“
Румяна Узунова, м. октомври, 2013г.

“Здравейте! Изказвам най-сърдечни благодарности за професионализма, всеотдайността и човешкото отношение на ортопеда д-р Николай Тивчев. Пожелавам му здраве, сили и енергия, много успехи в професионален и личен план. Благодаря на целия негов операционен екип на анестезиолози, сестри, обслужващия персонал в отделението по ортопедия. Благодарение на д-р Николай Тивчев мина и моята втора операция много силно повярвах в неговите думи и него и сега съм нов човек. Докторе, приемете моите и на семейството ми горещи благодарности за положените топли грижи и внимание към мен. С огромни БЛАГОДАРНОСТИ!”
Айля Гюнеш, м. октомври, 2013г.

“От пръв поглед д-р Шопов ми спечели доверието и му се доверих на преценката и професионализма и не сгреших! Благодарности за доброто отношение и за адекватното лечение! С пожелание и вие да сте здрави и все така усмихнати и във вашето ежедневие да има много усмивки от здрави пациенти и приятели!”
Йонка Симеонова, м. октомври, 2013г.

“Искам да изкажа най-искрени благодарности към всички лекари и медицински персонал към Ортопедичната клиника към болницата, за прекрасното отношение и грижи към мен, по време на престоя ми.Специални поздрави за високия професионализъм на Д-р Тивчев и неговия екип. Дълги години живях със болката и съмнението, че един ден ще се върна към нормален живот. Горда съм, че в страната в която съм родена, има специалисти от такъв ранг. Бих писала още много, но най-важното, което искам да кажа е: Обичам Ви и Благодаря!”
Пенка Грюбер, м. октомври, 2013г.

“Цялата ми любов и признателност на д-р Тивчев, целия му екип, и всички в отделението по ортопедия и травматология! Искрено прегръщам Хората, които ми помогнаха, в прекия и преносен смисъл, да направя първите крачки в новия живот, който д-р Тивчев ми осигури! Благодаря за професионализма и човечността! Пожелавам на всички ви да сте здрави и официално се оповестявам за първия човек в историята, на когото му липсва болничния престой!”
Тереза Светославова, м. октомври, 2013г.

“Благодаря Ви, доц. Попова! Думите не ми стигат, за да опиша моите благодарности към целия екип от професионалисти в АГ!”
Евдолина Денинска, м. декември, 2013г.

“Желая да изкажа благодарност и възхищение за професионализма на сестрите от Операционен блок (Обща хирургия) при МБАЛ “СЕРДИКА”. Проведената манипулация бе по-скоро приятна отколкото класическото схващане за операция. Желая нови успехи и кураж на целия екип! С дълбоко уважение!”
Цветомир Динков, м. февруари, 2014г.

“Dr Nikolai Tivchev preformed a ‘knee replacement’ operation on my friend, Terry Dudding, last April. Terry is well and able to walk again unaided. This operation has also improved his general health as he is now out of pain. Terry is very pleased with the professionalism shown by Dr Tivchev and would certainly recommend his skills to anybody contemplating having this operation. Terry would also like to thank Dr Alexander Peshev and the nursing staff for their help and attention. Terry is in India for the next six months but would not have been able to travel if this operation had not been so expertly preformed.”
Patricia Leiper, on behalf of Terry Dudding, м. април, 2014г.

“Здравейте! Пише ви ваша бивша пациентка от град Хасково. Работя като медицинска сестра в Хирургично отделение на СБАЛО- Хасково. Бях оперирана в Ортопедично отделение на МБАЛ СЕРДИКА. Извършено бе ендопротезиране на лявата ми тазобедрена става. Искам да изкажа своята огромна благодарност към Д-р Тивчев и неговия прекрасен екип- операционен,анестезиологичен и медицицинския персонал на отделението – медицински сестри, кинезитерапевти, рехабилитатори и санитари. Няма да ги изреждам по имена, за да не пропусна някой. Не искам да пренебрегна и ортопедичен кабинет, отделението по образна дигностика, клинична лаборатория, изобщо всички звена с които съм имала контакт. Възхитена съм от всичко – условия , висок професионализъм и прецизност, милосърдие и човешко отношение към всеки един пациент. Това е болница на високо европейско ниво! Скоро ми се налага още една оперативна интервенция и пак избирам вас. Ще постъпя с голямо доверие и спокойствие. Бъдете все така добри, любезни и професионалисти! България има нужда от вас! А на Вас, Д-р Тивчев, специално благодаря, за това, че ще ме върнете към нормален начин на живот, за да мога и аз като всички вас да помагам на хората! Бог да ви благослови!”
Стефи Христова, м. юни, 2014г.

“Проф. Петър Червеняков е човек, от когото струи светлина. Неговият талант, неговата толерантност, неговата етичност трябва да са пример за подражание. Безкрайно благодаря, проф.Червеняков! От сърце Ви пожелавам да имате възможност да помогнете на още 30 000 души. ПОКЛОН!!!”
Лиляна Вълкова, м. юли, 2014г.

“Д-р Бенкин ме прие в Болница „Сердика“ за лечение на кръстна връзка. Операцията мина успешно. Благодаря на всички екипи за вниманието, най-вече на рехабилитатор Иван Любенов. Имам само едно оплакване – давайте по-хубава храна.”
Стилян Крумов, м.септември, 2014г.

“Благодаря и поклон пред всички служители на тази прекрасна болница!”
Фани Божинова, м. септември, 2014г.

“Аз съм една благодарна майка на 6-годишната Берна от Силистра. Искрено благодаря на др. Тивчев и екипа му, че оправиха детето ми. Благодаря и на служителите, работещи в отделението за търпението.”
Сезгин Ларди, м. октомври, 2014г.

“Благодаря от сърце на д-р Кръстева за професионализма, с който лекува своите пациенти! Отличен професионалист! Благороден и лъчезарен човек! Благодарим, че те има!”
Донка Токова

“Д-р Койнов – благороден и с голямо сърце! Благодаря Ви!”
Маделине Лопез

“Страхотен специалист и прекрасен човек! Бъдете жива и здрава, Доц.Попова!”
Назмие Хасан

“Не искам да пропусна да благодаря от цялото си сърце на д-р Кръстева, на всички ДО ЕДНА сестри в онкологията и в дневния стационар! С човещина се лекува не по – малко отколкото с медикаменти. Бъдете всички живи и здрави!”
Гeoрги Тенев

“Искам да изкажа безкрайната си благодарност за професионализма и голямата добрина на д-р К. Попов. Когато прекрачих прага на консултативния кабинет бях ужасно притеснена за баба си, която беше счупила шийката на тазобедрената става,а нещата бяха максимално усложнени от нисък хемоглобин и др. Имах късмета да попадна на д-р Попов, който ме успокои, като ми даде максимално подробна информация за всичко, което да очакваме и ме обнадежди. Нямам думи да изкажа цялата си признателност към него и целия екип на отделението по ортопедия, където лекува, не само с лекарства, но и с много добрина и внимателно отношение към пациентите. Дълбок поклон пред професионализма и големите ви сърца.”
Румяна Миньова, м. ноември, 2014г.

“Благодаря на екипа на Отделението по ортопедия и травматология за топлите грижи. На всички вас човек спокойно поверява живота и сърцето си. С обич и уважение!”
Светлана Стайкова, м. декември, 2014г.

“При д-р Деян Иванов от Хирургично отделение към МБАЛ „СЕРДИКА“ отидох по препоръка на мой близък. След десет години, разчетени на два часа за поредното жизнено важно хранене, след десет години несигурност за мен и семейството ми. Признавам си, че когато специалистът след направените изследвания ми каза, че проблемът може да се реши с операция, се уплаших. Той не ми обеща нищо просто ей така, а ме убеди, че изход има. И че от това мога да спечеля само аз. Повярвах му. Безрезервно. Не съм компетентен по медицинските въпроси, не се зарових в интернет, а после разбрах, че това всъщност е една от най-сложните коремни операции. Това стана през януари, а операцията беше насрочена за началото на месец март 2014 година. През тези два месеца д-р Иванов поддържаше връзка с мен, за да започне подготовката. Ние спазвахме стриктно неговите указания. Големият ден беше 6-и март на тази година. След операцията имах престой в реанимацията на “Сердика” и в хирургичното отделение, където отличните медици бяха и много добри хора. В тези дни д-р Деян Иванов намираше време и да смени превръзката ми, и да ми влее нова доза кураж. Каза ми, че предстоят трудни дни, но зад тях се виждат светли хоризонти. Така беше. И точно в тези дни лекарят-магьосник беше отново до мен, макар и да ни деляха стотици километри. За него не бях само поредният пациент. Консултациите по телефона продължиха. На 8-май за първи път след толкова години почувствах, че тръгвам към себе си, такъв, какъвто бях. Свалих 17 килограма. След първите плахи стъпки в коридора на болницата в София и вкъщи, усетих прилив на сили. Сега вървя по не по пет километра на ден, правя физически упражнения, храня се нормално с малки ограничения…И не минава ден, в който да не спомена д-р Деян Иванов в молитвите си. Както и великолепния екип, с който той работи. От мое име и от името на близките ми – благодаря ви, д-р Иванов! Благодаря ти, Деяне! Колегите ти могат да дадат професионална оценка на онова, което си направил. Аз не съм се виждал с д-р Иванов от месец септември. И не съм му се обаждал. Защото не искам да отнемам от времето му, за другите негови пациенти. Само се чудя как намира това време, за да се старае да помага на всички?! Може би ни дава от времето, което би трябвало да бъде с прекрасното си семейство. Ние го оценяваме…”
Иван Серафимов, м. декември, 2014г.

“Страхотен лекар и много добър човек, това е доктор Деян Иванов. Каквито и добри думи да използвам за него са малко”
Мария Иванова, м. януари, 2015г.

“Искам да изкажа моите благодарности на целия екип на д-р Тивчев. Специални благодарности на сестрите Мими, Марианка, Вили. Те са толкова лъчезарни и добри, на санитарките Нели и Юлето, толкова са внимателни и отзивчиви, а за рехабилитаторката Вили просто нямам думи. Това е един прекрасен човек, винаги ще каже добра дума за нас, едно голямо „Благодаря“. Пожелавам на целия екип да бъдат все така всеотдайни, бъдете живи и здрави, успехи в работата и много щастие.”
Мима Генова, м. февруари, 2015г.

“The staff is excellent and copes well with the language barrier. The surgery seems successful and was done very quickly. I thank the doctor for the quality of his work. I wish the food had been slightly better though.”
Angela Martin, м. февруари, 2015г.

“My wife was admitted for emergency surgery following a ski accident. From my perspective the staff here does an outstanding job in very challenging circumstances. My special thanks to Mr. Ivaylo Katerski for his help with all the paperwork – without him it would have been very different experience. My thanks to the surgeon team (Dr Benkin and Dr Popov) whose dedication and skill is very much appreciated, along with the unfailing cheerfulness of all the medical staff.”
Bob Martin, м. февруари, 2015г.

“Искам да благодаря на д-р Тивчев за големия професионализъм и сърце, което влага в работата си! Това е лекар, който с щадящата си операция, която ми направи /репротезиране на тазобедрена става/ ме вдигна на крака от първия ден, а след третата седмица ходя без никакви помощни средства. Благодарение на перфектната му работа се чувствам прекрасно! Това е Човекът, Лекар и Професионалист, на когото наистина можете спокойно да се доверите. Изказвам му едно голямо Благодаря и му целувам златните ръце! Поздрави от гр.Габрово!”
Стефка Венкова, м. март, 2015г.

“Благодаря Ви, че бяхте до мен в този труден период от живота ми. Бъдете живи и здрави и все така всеотдайни! Благодаря лично на доктор Кръстева и сестра Маринова за всичко, с което ми помагаха да се справя!”
Татяна Сеизова, м. април, 2015г.

“Лекарите в отделение Ортопедия и травматология са големи професионалисти и с големи сърца, отнасят се с доброта и уважение към пациентите. Желая Ви много здраве и професионални успехи!”
Янка Ганчева, м. юни, 2015г.

“С прекрасни впечатления съм от д-р Средкова! Невероятен специалист и Човек!”
Руми Петкова, м. септември, 2015г.

“Не за първи път ползвам болница “Сердика”. Страхонто отношение към пациентите. Професионални грижи и уважение. Моят фаворит е д-р Средкова. Голям човек и професионалист. Браво!”
Анна Николова, м. септември, 2015г.

“Д-р Костадин Попов е лекар по призвание, с изискан стил, финес, приятелско и сърдечно отношение в съчетание с висок професионализъм и завидни умения, които са така нужни на измъчените български пациенти, които имат нужда не само от компетентна лекарска намеса, но и от човешка грижа, изразена в топлота… Благодаря Ви, д-р Попов, заради професионалисти като Вас си заслужава човек да остане в България…”
Петя Зарева, м. септември, 2015г.

“Специални благодорности към д-р Попов!”
Юлия Коцева, м. октомври, 2015г.

“Уважаеми колеги,
Уважаеми служители на МБАЛ Сердика,
Изказвам най-дълбоката си благодарност и възхищение от екипа на АГ отделение и лично на д-р Валери Гергов. Доверих се на тях след препоръка и мога да кажа само “БЛАГОДАРЯ ВИ, ХОРА!”. Имах щастието да бъда лекувана от изключителни професионалисти и великолепни хора, бях заобиколена, както и всички останали пациенти, с внимание, топла грижа, проникновена човещина и истинска загриженост не само за медицинското ни състояние, а и за нашите чисто човешки преживявания в тежкия момент на лечението на сериозни заболявания. Получавахме тяхната подкрепа и разбиране в една почти домашна :) атмосфера, създадена от тези прекрасни хора. Дълбок поклон пред Вас, д-р Гергов и целия екип на АГ отделение на МБАЛ Сердика! Бог да ви благослови, новата година да донесе на вас и семействата ви много здраве, късмет и любов. И останете все такива ХОРА!”

д-р Цветеслава Гълъбова, психиатър, директор на Психиатрична болница “Св. Ив. Рилски” гр. Нови Искър, м. декември, 2015г.

“Използвам възможността за обратна връзка в сайта, за да изразя най-сърдечните си благодарности за голямото внимание, топлото, приятелско отношение и най-вече безспорен професионализъм, който срещнах при посещението си в кабинет УНГ от д-р Заяков. С пожелание за все така успешна работа, високи резултати и деликатно отношение във вашата хуманна професия! С поздрав и благодарност!”
адв. Стоян Механджийски, м. януари, 2016г.

“Днес е Международният ден на думата “благодаря”! БЛАГОДАРЯ на екипа на д-р Тивчев и целия персонал на Отделението по ортопедия и травматология! БЛАГОДАРЯ!!!”
Лили Янева, м. януари, 2016г.

“Токова сме благодарни на д-р Вихрен Заяков – уши, нос, гърло. Страхотен специалист и професионалист. Прегледът при него бе обстоен и задълбочен. Освен че разреши проблема на мъжа ми, ни обясни и на достъпен за нас език за какво става въпрос.”
Олга Мандева, м. януари, 2016г.

“Благодаря на д-р Тивчев и екипа му от сърце за смяна на тазобедрена става. Чувствам се отлично! Да са живи и здрави и сестрите, и санитарите!”
Мария Кленовска, м. януари, 2016г.

“Превъзходни условия в новата база. Най-искрени благодарности и поздравления.”
Иванка Митова, м. януари, 2016г.

ЗА ЧОВЕЧНОСТТА
Толкова много сме увлечени в делничните си грижи по оцеляване, че съвсем забравяме обикновените човешки стойности, онези, които ни правят по-добри. Обезценява ли се човечността в ритъма на съвременния и напрегнат днешен ден?
Пиша няколко реда, за да отговоря на този въпрос. Не, не се обезценява – все още има човечност. Огромна. Носят я хора, с дълбоки морални устои, защото това е човеколюбието, дадено им свише. Като грижа, истина и добродетел…
Доктор Тивчев, доктор Попов, доктор Миронов, доктор Каменова, и медицинска сестра Атанасова – екип на операционния блок в „Ортопедия и травматология“ в болница „Сердика“. Бих сравнила умението на тези точни ръце на хирургическия екип с вълшебство, което се повтаря всеки ден и сътворява чудеса. И няма да съм сигурно единствената, която е или ще превъзмогне болки и страдания, благодарение и на старша медицинска сестри Тереза Томова, мед. сестри Велислава Костадинова, Елеонора Бенлийска, Мария Симеонова, Величка Петрова, Мариана ПечевÐ!
°… Някъде по болничните коридори просветва съчувствената и доброжелателна усмивка на бай Симо, поел грижата за поредната носилка с пациент… Тук са и санитарките Юлия, Роси, Катя, Нели, Рая, всяка една грижовна и внимателни към болните, дори и към най-претенциозните и капризните.
- Хайде, слънчице, днес ще се учим да ходим.
Това ми казва д-р Светла Гацова и пред очите ми се появят „слъчеви зайчета“ от неумоверните усилия да се задържа права, да не падна, да се преборя със слабостта и да оправдая това, изречено с толкова доброта „хайде, слънчеце“ на д-р Гацова.
Тук, в ортопедичното отделение на болница „Сердика“, прилагат на практика своите познания и младите кинезитерапевти, като хрисимият Владимир Каменов и „таралежът“ Йордан Климентов, с неговия колоритен речников фонд, от който бабичките се изчервяват.
Навярно няма да бъда изчерпателна, но това, което споделям, са само бегли впечатления от седемдневен престой в болница „Сердика“, където бях „ремонтирана“. Няма как да знам какви усилия и трудности е преодолявал, и може би все още среща в ежедневната си практика, и операционният блок, и всички работещи в отделението по „Ортопедия и травматология“… Сигурно е така, но за онези, които са поверили здравето, съдбата, дори и живота си в сигурните ръце, умение и знания на специалистите, тези проблеми не стават никому достояние. Те са „семеен !
въпрос“…
Защото всъщност, отделението с началник д-р Николай Тивчев, е наистина едно голямо жизнено и борбено семейство, изградено върху доверието. Бих го нарекла знатен и достолепен род, на чийто семеен герб са изписани „Бог, вяра, надежда и любов“. С благодарност

Мария Савова, м. февруари, 2016г.

“Искам да изкажа благодарности на д-р Вихрен Заяков, УНГ – за вниманието, отзивчивостта, професионализма и отношението към 4 годишният ми син. Много здраве и успехи!”
Даниела Григорова, м. февруари, 2016г.

“Честит празник на най – добрия, човечен,сърцат лекар Д-р В.Гергов и на целия Ви екип! Благодаря на Вас за Вашите грижи и всеотдайност. Благодарение на Вас успях да преживея най трудните дни от моят живот. Бъдете винаги така всеотдаен! Не се колебахте нито за миг да ми окажете адекватна, професионална помощ и лечение. Вие сте призван да бъдете лекар, да помагате и раздавате себе си! Благодаря ВИ! Желая Ви много здраве, успехи и енергия, увереност в собствените сили и професионализъм. Благодаря на Бог, че Ви има!”
Ваня Добрева, м. април, 2016г.

“Благодаря Ви, доктор Бенкин! Благодаря Ви за вниманието към момичето от Видин! Поклон и уважение към Вас и операционния екип! Поклон и пред персонала на ортопедичното отделение – сестри, санитарки и санитари и всички други, на които не научих имената, а и нямаше нужда, защото по-голямо име от името ЧОВЕК и ЧОВЕЧНОСТ няма, а Вие всички сте такива. Всъщност запомних и две имена – НЕЛИ санитарката и НОРА – сестра – Вие изтръпнахте и изстрадахте с мен няколко часа от престоя ми при Вас. Дадохте ми кураж и напътствия – няма никога да Ви забравя – БЛАГОДАРЯ Ви! И разбрах, че не е имало причина да се притеснявам за престоя ми при Вас. Бъдете щастливи, здрави, усмихнати! Вие заслужавате всичкото – Вие сте прекрасни ! С уважение и поклон Мими и Малкото, както го наричахте – Цветина”
Мими Цветкова, м. май, 2016г.

“Искам да благодаря от цялото си сърце на д-р Тивчев и прекрасните му екипи за всички грижи, които положиха за мен по време на пребиваването ми в отделението. На 08.04.2016 година ми бе извършева операция за смяна на тазобедрена става и за по-малко от два месеца не само се възстанових и се движа без всякакви помощни средства, но и се върнах на работното си място. БЛАГОДАРЯ ВИ! БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ!”
Светла Петкова, м. юни, 2016г.

“Здравейте. Искам да изкажа специални благодарности на целия екип на МБАЛ “Сердика” и по-специално на д-р Попов. Все още не мога да повярвам, че е възможно в едно болнично заведение абсолютно всички служители да са изключително добри хора. От санитарите до докторите: огромно благодаря. Все още ми е трудно да повярвам, че в една частна болница в България е възможно да се съберат толкова добри хора и толкова специалисти. Д-р Попов ми вдъхна огромно доверие. Страхотен специалист и уникален човек. Колкото и странно да звучи за мен беше удоволствие да съм ваш пациент!!!”

Инж. Димитър Николов, м. юни, 2016г.

Бих искала да изкажа искрените си и огромни благодарности към целия екип на болница „СЕРДИКА“, към д-р Тивчев, към анестезиолога, който бе с мен по време на операцията, към всички сестри, които ме обгрижваха по време на престоя ми тук, както и към физиотерапевтите и санитарките . Благодаря и за специалното отношение на г-н Катерски. Всички те се отнесоха към мен и моето семейство не само професионално, но и хуманно и приятелски!
Благодаря Ви! Ще се възстановя не само физически, но и с надеждата, че ще стъпя на краката си все по-уверена и стабилна. Продължавайте да правите хората щастливи!
Още веднъж – безкрайно благодаря!

Ориета Капони, посланик на Реп. Венецуела в България, м. септември, 2016г.

С радост се възползвам от възможността да изразя своето възхищение от професионалната работа и прекрасно отношение на д-р Вихрен Заяков и екипа УНГ. След операцията на седем годишният ми син с удовлетворение установих, че в България все още има болнично заведение в което пациентите да получат адекватна грижа, професионалисти, които работят по призвание. Благодарности за д-р Заяков и медицинския персонал на болница “СЕРДИКА”, бъдете здрави и винаги толкова всеодайни към пациента и близките!
Екатерина Колева, м. октомври, 2016г.

Искам да изкажа своята голяма благодарност на д-р Вихрен Заяков, отделение УНГ в болница СЕРДИКА за това, че в един много тежък за мене момент (със силни и нетърпими болки в гърлото) той ме прегледа и веднага ме насочи за лечение към съответния специалист в Александровска болница. Благодарение на неговия авторитет и известност като отличен специалист и предвид състоянието в което се намирах, лекарите от клиниката по лицево челюстна хирургия веднага ме приеха по спешност. Сега съм здрава и това до голяма степен го дължа и на д-р Заяков. Хвала на такива хуманни лекари.
Марина Аройо, м. ноември, 2016

Огромно благодаря на д-р К. Попов и целия екип на МБАЛ “СЕРДИКА”. Благодаря ви не затова, че си вършите работата, а затова, че я вършите с висок професионализъм, с любов и грижа за пациентите. Поклон!
Ирена Григорова, м. декември, 2016

Искам да изразя искрената си благодарност към д-р Деян Иванов, неговият екип и всички останали от Хирургичното отделение. Надявам се в повече лечебни заведения отношението към хората да стане такова, каквото е при Вас!
Хубена Славова, м. май, 2017

To all of you, Dear Staff! Thank you very much for all you did for me in the Orthopaedics dept. You are life savers!
Raya Getman, м. юни, 2017

Искам да благодаря на д-р Марин Бенкин и д-р Тивчев за това, че са хора в истинския смисъл на думата. На целия колектив на отделението по ортопедия на МБАЛ “СЕРДИКА”, на санитарките, че се грижеха за нас като за свои деца. Благодаря затова, че ми върнахте доверието към лекарите и техния екип. Бъдете винаги здрави и все така човечни за болките на хората.
Румяна Денчева, м. август, 2017

Благодарности на д-р Николай Тивчев и целия екип на Отделението по ортопедия на МБАЛ “СЕРДИКА”!
Габриел Георгиев, м. септември, 2017

Ще бъда много кратка, тъй като думите не стигат да изкажа своята благодарност към д-р Средкова и нейния екип. Най-сърдечно им пожелавам да бъдат живи и здрави, все така всеотдайни и добри професионалисти. Обичам Ви, не д-р Седкова, а д-р Слънчева! С уважение,
Мария Тунева, м. октомври, 2017

Благодаря на д-р Гергов и целия му екип за грижите, вниманието и отношението, което отделихте на мен – 80-годишна старица. Благодаря , че ми върнахте вярата в доброто и хората! Бог да Ви благослови! С много благодарност и обич,
Божана Кръстева, м. ноември, 2017г.

Бих искала да изкажа своята най-искрена благодарност на екипа от Отделението по ортопедия и травматология и лично на доц. д-р Александър Пешев за проявения изключителен професионализъм, топлото отношение и всеотдайността. Пожелавам на целия екип здраве, лични и професионални успехи! С уважение:
Милена Игнатова, м. ноември, 2017

Искам да изкажа голяма благодарност на целия АГ-екип в МБАЛ “СЕРДИКА” – доктори, акушерки, санитари – вие сте за пример! Благодаря за грижите на д-р Омайникова, д-р Манастирски, д-р Гергов, д-р Нинкова. С много благодарности.
Лиляна, Данчето, Василка, м. дкември, 2017г.

Страхотни сте – целият персонал! Благодарности!
Нели Първанова, м. декември, 2017г.

Благодарности към целия екип на отделението по Ортопедия и травматология /ортопеди, анестезиолози, медицински сестри, технически персонал, рехабилитатори и санитари/, за човечността към пациентите. А за д-р Костадин Попов – лекар с голямо сърце и висок професионализъм – чест за мен е, че Ви познавам! Бъдете живи и здрави! Оставам с уважение към Вас и Вашия труд!
Вангелина Йовкова, м. декември, 2017

Невероятно отлично отношение към видовете онко диагнози на пациентите и тяхното лечение! Абсолютно отговорни лекари към пациенти и лечение във II Отделение по медицинска онкология в “Овча купел”. Благодаря Ви, д-р Маринов, сестри Ст. Дженева и М. Стоянова!!!
М. Радуилова, м. декември, 2017

Сърдечно благодаря на д-р Гергов, на когото имам пълно доверие, както и на екипа, взел участие в операцията! Също така съм безкрайно признетелна на Ани, Диана, Краси и всички други мили дами, направили престоя ми в АГ-отделението възможно най-приятен и помогнали ми за бързото възстановяване. Да сте живи и здрави Бог да ви пази!
Зорница Шидерова, м. декември, 2017

За следоперативното възстановяване безспорно най-голяма роля има рехабилитаторът. Йордан Валентинов Климентов, възпитаник от школата на д-р Тивчев ми бе препоръчан от доц. Виктория Благоева, също негова благодарна пациентка. Нямам думи да изразя високия му професионализъм, независимо от неговите само 28 години. Само след около 5-6 едночасови сесии, с невероятните му професионални идеи за раздвижване аз, 68 годишната пациентка , с повторна операция на колянната става (ревизия), постигнах свиване и изправяне на оперираното коляно почти до нивото на здравото.
Благодаря ти, мили Данчо. Уверена съм, че те очаква блестяща кариера в близко бъдеще. С уважение,

Пенка Николова, м. декември, 2017г.

Пристигнахме в МБАЛ “СЕРДИКА” с много страх и притеснения. Посрещна ни д-р Средкова, още от първия ден разбрахме, че сме на точното място. С позитивната енергия, която излъчвате, д-р Средкова, Вие показвате на пациентите, че всичко е лечимо. Д-р Средкова, приемете нашата благодарност и признателност. Благодарим Ви за високия професионализъм! Благодарим Ви за топлото отношение! Благодарим Ви за усмивката, която дава сила и вяра! Благодарим Ви за търпението! Благодарим и на мед. сестра Нели. На Вас, д-р Средкова и целия екип на Хирургичното отделение пожелаваме здраве, обич, дълголетие, високи лични и професионални успехи. Отношението на целия екип на отделението е високо и много преофесионално. Чисто е много, топло е. Карате пациентите да се чувстват като на почивка. С уважение,
Пепа и Даниела (гр. Бургас), м. януари, 2018г.

Страхотни сте! Специални благодарности на д-р Попов! Златни ръце, БЛАГОДАРЯ докторе, бъди жив и здрав дълги години!
Светлана Николова, м. февруари, 2018г.

Благодарности на целия екип на болницата и специално на д-р Дончев!
Николай Цветков, м.април, 2018г.

Изказвам специални благодарност към д-р Гергов, д-р Миронов и д-р Жутев! Получихме всичко, от което имахме нужда, без никой да ни поиска нищо. Обиколили сме много болници (в МБАЛ “СЕРДИКА” постъпихме по стечение на обстоятелствата и аз, и дъщеря ми), но такова добро отношение не сме срещали. Благодарим на целия Ви екип!
Даниела и Албена Захариеви, м. април-май, 2018г.

Казвам се Ива Петрова и съм на 21 години. Моят проблем не беше никак сериозен-камъни в жлъчката. Но се налагаше операция. Аз цял живот съм се страхувала от кръв, инжекции, болници, какво остава за операция. Тук в главната роля влиза доктор Деян Иванов, хирург от МБАЛ “Сердика” в София. Той е доктор-слънце! Лекар, какъвто всички лекари би трябвало да бъдат. На първичния преглед ми обясни всичко-защо имам камъни в жлъчката, защо операцията трябва да се направи, каква е възстановителната процедура. Придружи ме на консултациите с останалите специалисти, дори влезе с мен в лабораторията за кръвни изследвания. Предполагам можете да си представите какво му е било на едно 21- годишно момиче, знаещо че му предстои операция, макар и рутинна. Доктор Иванов не прояви капка нетърпение при моите безкрайни и всевъзможни въпроси. Не се правеше на велик, обясняваше спокойно и разбираемо какво ми предстои. Успя да ме накара да му се доверя и да загърбя всякакви притеснения. Всичко беше наред след операцията. Голяма част се дължи на спокойствието, което докторът ми вдъхна. Всеки един доктор трябва да бъде като доктор Иванов – мил, търпелив, спокоен, внимателен и най-вече – човечен. Цял живот ще помня доктор Иванов само с хубаво и винаги ще бъда благодарна за това, че точно той беше лекуващият ми лекар. С цялото си възхищение!
Ива Петрова, м. юни, 2018г.

Познавате ли доктор Деян Иванов – хирург в МБАЛ “Сердика” – София? Съдбата ме изпрати при него за операция на херния. Посрещна ме един пъргав и загрижен мъж, който ми обясни на дълго и на широко какво ми предстои. Толкова простичко, че разбрах всичко и се успокоих. След операцията се нанизаха няколко почивни дни, но въпреки това, той идваше всеки ден и лично ме превързваше. И така беше с мен цели осем дни. Това е доктор Деян Иванов – посветил се изцяло на грижата за хората. И ако някога и вие се нуждаете от такава помощ, непременно го потърсете и ще се убедите в горното. Оставам с голяма почит към високия му професионализъм и уважение!
Лука Иванов, м.юни, 2018г.

Благодаря на целия колектив на болницата. Специални благодарности на д-р Жутев (ревматология). Стаите са чисти, храната е добра, медицинските сестри усмихнати и любезни.
Йълдъз Мехмедова, м. юли, 2018г.

Огромни благодарности на цялото отделение “ОРТОПЕДИЯ”. Бъдете живи и здрави. Господ здраве да ви дава, за да може вие да давате на пациентите. Благодарности и на ръководството на болницата за това, че са успели в едно отделение да съберат НАЙ-ДОБРИТЕ ДОКТОРИ, АНЕСТЕЗИОЛОЗИ, РЕХАБИЛИТАТОРИ, СЕСТРИ И САНИТАРИ !!!
Димитър Николов, м.септември, 2018г.

Благодаря на д-р Деян Иванов (Отделение по хирургия) и екипа му за професионализма и доброто отношение.
Емилиян Станев, м. септември, 2018г.

Има хора,специални хора, истински човеколюбци, вдъхновители, грижовници, помощници – това са лекарите с главно” Л”.
доц. д-р Пешев, безкрайно Ви благодаря за вниманието, грижата, проявената етика, професионализъм и талант, които са част от прекрасната Ви същност. Вие бяхте не просто моят лекар, Вие ми давахте сила, кураж и вяра в трудни за мен дни – дни на изпитание,болка и страдание. Благодаря Ви от сърце!
Пожелавам Ви здраве, щастие, осъществяване и на най-смелите Ви мечти, вдъхновение за чудеса!
Вашето желание за усъвършенстване на знанията в лекарската професия, стремежът Ви към овладяване на трудната специалност ортопедия, грижата и всеотдайността към Вашите пациенти ми дават основание да Ви пожелая да запишете със златни букви името си в историята на световната медицина!
Бъдете здрав и дарявайте здраве!
С благодарност, уважение и признателност!

Мария Велинова, м. юли, 2019г.

Искам да изкажа огромната си благодарност на д-p Попов и екипът му за високия професионализъм и прекрасното отношение към пациентите. Целият медицински персонал на отделението по Oртопедия и травматология е много компетентен, отзивчив и неуморно се грижи за своите пациенти. Отношението е много човешко и на високо професионално ниво. Условията в болницата са добри: могат да се направят всички необходими изследвания, консултации с други специалисти при необходимост, стаите са светли с 2-3 легла, телевизор, климатик и балкон, спазват се хигиенните норми, пациентите се наблюдават и се следи за тяхното състояние. Oще веднъж искам да изразя огромната си благодарност на целия медицински екип за неуморната и всеотдайна работа и професионализъм. Специални благодарности на д-р Попов-невероятен специалист с прекрасно отношение към пациентите си! Желая на всички ви много здраве и още много професионални успехи!
Мария Монева, м. август, 2019г.


Целият персонал е страхотен, но д-р Мая Каменова ми е любимка!! Безупречен професионалист и страхотен човек!

Цвети Кленовска, м. септември, 2019г.

Изказвам най-дълбокото си възхищение от екипа на АГ отделение и лично на д-р Валери Гергов. Сърдечно благодаря за високият професионализъм, отзивчивостта и топлото човешко отношение. Бог да ви благослови, мили хора!
Камелия Лазарова, м. октомври 2019г.

Уважаеми д-р Койнов, с това писмо искам да изкажа своята огромна благодарност към вас и целия Ви екип за доброто отношение, загриженст, внимание и висок професионализъм, които проявявате към моя съпруг Валентин Дамянов Иванов – ваш пациент от април 2019г. Убедена съм, че всяка болница, която има подобен екип от блестящи и отговорни лекари и сестри, като д-р Хаджиев, д-р Стоилова, д-р Митева, мед.сестра Стефка (за съжаление не й знам фамилията), трябва да се гордее с тях.
Снежана Костадинова, Старша медицинска сестра на Отделение по диализно лечение към УМБАЛСМ „Пирогов”, м. октомври, 2019г.